Bodyanalyse

de Bodyanalyse

Bij de BMI gaat men er vanuit dat de gezonde range tussen 20 en 25 ligt, maar eigenlijk is dit niet helemaal juist. Overgewicht staat immers niet voor teveel gewicht, maar wel voor teveel vet op de verkeerde plaats. Sportmensen, en zeker krachtsporters, hebben doorgaans een zogezegd "te hoge BMI" terwijl ze kerngezond zijn, dit omdat hun lichaam in evenredigheid veel meer spierweefsel bevat, en spieren wegen nu eenmaal veel meer dan vet. Alcoholisten daarentegen hebben dikwijls een "zeer gezonde BMI" terwijl ze eigenlijk constant in acuut levensgevaar verkeren. Veel alcoholiekers hebben nl. de typische appelvormige lichaamsbouw met opgezette buik en magere armen en benen, waaruit alle spieren verschrompeld zijn (alcohol is dé spierafbreker bij uitstek!)

Om de juiste conclusies te kunnen trekken is het dus van belang te weten hoe het lichaamsgewicht is samengesteld, m.a.w. het lichaamsgewicht te kunnen opsplitsen in spierweefsel en vetweefsel, en dan ook nog eens te weten hoeveel orgaanvet er aanwezig is, omdat dit juist het vet is dat de meeste gezondheidsrisico's inhoudt.

Om dit te bepalen had men vroeger een zeer tijdrovende, omslachtige en dure procedure nodig in een ziekenhuis of medisch sportcentrum. Deze procedure, de onderdompelmethode (waarbij men met ingehouden adem gedurende een bepaalde tijd in een watervat werd ondergedompeld) leverde daarbij enkel maar een totaal vetpercentage op, zonder ons iets te leren omtrent de plaats waar dit vet in het lichaam gelokaliseerd was.

Met de lichaamsanalysetoestellen van Slimslanken is het nu echter mogelijk om in enkele seconden uw spiermassa, vetpercentage, orgaanvet, botmassa, lichaamsvocht, basaal metabolisme (stofwisseling van het lichaam in rust) en metabolische leeftijd te berekenen, en dit tegen een zeer goedkope prijs.
Samen met u analyseren we uw persoonlijke lichaamssamenstelling.

Je krijgt de resultaten van de weging netjes uitgeprint mee naar huis, zodat je thuis ook nog even rustig het volledige rapport kan nakijken.
 

HOMEPARTY

Willen jij en je vrienden graag een bodyanalyse en/of willen jullie graag wat afvallen? Doe het samen!
Het lukt vast en zeker beter.

Regel een bijeenkomst met je vrienden en wij komen bij jou langs!
We brengen onze bodyanalyser mee en iedereen krijgt zijn persoonlijke benadering en advies.
(€100 voor 5 personen, + €7,5 per bijkomend persoon)