Tagliatelle met Scampi en verse Tomatensaus

Beschikbaarheid: Op voorraad (100)

Tagliatelle met Scampi en verse Tomatensaus

Benodigdheden:

1 zakje SlimSlanken Tagliatelle
400 gram verse vleestomaten
4 sjalotten
3 knoflookteentjes
1 lepel harissa of een rood pepertje
5 scampi's (per persoon)
Verse dille
Basilicum
Tijm
Dragon
Peterselie
Peper & Zout
Olijfolie

Bereiding:

Pel de tomaten.
Breng een grote kom water aan de kook en dompel hierin de tomaten zo'n 15 tal seconden, koel ze af onder koud water en verwijder het velletje.
Verwijder ook de zaadjes en houd alleen het vruchtvlees over. Snij deze in kleine kubusjes.
Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in, zet het vuur niet te hoog.
Plet de knoflook en voeg deze bij de sjalot.
Stoof het mengsel op een zacht vuurtje. Als de sjalot glazig verkleurd is na enkele minuten, voeg dan de tomatenstukjes toe en laat een kwartiertje garen tot een soort compote.
Voeg indien gewenst nog een lepeltje olijfolie toe.
Voeg ook een kneep harissa (of een fijngesneden rood pepertje) volgens smaak toe, roer om en laat rustig mee stoven (zonder deksel) met de stukjes tomaat.
Neem ondertussen een kom met water voor de pasta, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
Terwijl het water kookt, kuis je de scampi's.
Pel de scampi's, laat indien gewenst de staart eraan, verwijder het darmkanaal.
Neem een pan, verwarm er een scheut olijfolie in en voeg de scampi's toe. Let er op dat je pan goed warm heeft vooraleer je dit doet!
Kruid de scampi's met wat peper en zout.
Als de scampi's roze verkleuren, draai je ze om en laat ze even verder bakken (in totaal een 3 tot 4 tal minuten).
Zet dan de pan van het vuur, indien je dit niet doet zullen de scampi's vrij taai worden.
Roer af en toe nog eens door de tomatensaus, proef en breng verder op smaak met peper en zout en de verse tuinkruiden.
Als de tomatensaus dik genoeg is kan je de pasta beginnen garen. Laat de pasta koken zoals vermeld op de verpakking.
Laat na het koken de pasta even uitlekken.
Meng de scampi's, saus en pasta in een grote kom, zodat de scampi's weer even opwarmen door het geheel.
Werk af met nog wat kruiden.

Buon appetito!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen