Aardappel ovenschotel

Beschikbaarheid: Op voorraad (100)

Aardappel ovenschotel 

Benodigdheden:

Fase rood

-1 zakje SlimSlanken aardappelpuree
-2 eetlepels olijfolie
-2 eetlepels tomatenpuree
-½ rode paprika in kleine stukjes
-½ aubergine in kleine stukjes
-2 stengels bleekselderij
-snufje chilipoeder
-uienpoeder
-paprikapoeder
-zeezout en verste zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180º.
Maak de groenten schoon, verwijder de zaadlijsten en uiteinden en snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit in een wokpan de olijfolie en bak de paprika en de bleekselderij in 5-7 minuten, voeg de laatste 2 minuten de aubergine en de kruiden toe aan het geheel. Zet het vuur uit en schep de tomatenpuree door de groenten.
Verdeel de groenten over de bodem van het vuurvaste schaaltje. Bereid de aardappelpuree met 100 ml water, goed roeren en bedek hiermee de groenten. Trek met een vork lijntjes in de puree. Plaats het schaaltje in het midden van de voorverwarmde circa 15 minuten, tot er een bruin korstje op komt.

Variatietip: Ook lekker met broccoli, spinazie, of snijboontjes.
Houd je van lekker pittig, voeg dan aan de groenten een snufje cayennepeper toe.
Vervang de gedroogde kruiden door verse kruiden als tijm, rozemarijn of koriander.

Serveersuggestie: Garneer met een takje tijm.

Heerlijk 1 pans gerechtje!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen